druivenrassen

Cabernet Cortis:
is een blauw ras afkomstig uit Duitsland met een hoge schimmeltolerantie. Het heeft de kenmerken van de bekende druivensoort Cabernet Sauvignon. De druif loopt ongeveer half april uit en heeft een mooie rechte groei. De trosvorming is langgerekt cilindrisch en de druiven zijn middelgroot. De wijnen zijn diep rood en tanninerijk en vol van smaak.

Rondo:
is een blauw ras afkomstig uit Tsjechië en heeft een goede resistentie tegen valse meeldauw en botrytis. De druif loopt vroeg in het voorjaar uit ( waardoor enigszins vorstgevoelig) en heeft een hangende groeiwijze met veel blad en dieven waardoor deze druif wat bewerkelijk is in  de zomer. Het vroeg uitlopen heeft als voordeel dat de druiven vroeg rijp zijn (half september). De trossen zijn los en middelgroot en de druiven zijn middelgroot. De wijn heeft een Bourgogne karakter met zwart fruit en nootachtige smaak.

Salomé:
is een blauw ras afkomstig uit Zwitserland en is goed schimmelresistent. De druif loopt middelvroeg uit in het voorjaar en heeft een krachtige en warrige groeiwijze. De trossen zijn groot en los met dikke bessen. De wijnen zijn dieprood en fruitig van smaak.

Johanitter:
is een witte druif afkomsteg uit Duitsland, een moderne druif met een hoge schimmeltolerantie. De druif loopt ongeveer half april uit en heeft een mooie recht opgaande groeiwijze. De druif is wat later rijp (half oktober) dit geeft een gespreide oogst in de wijngaard. De trossen zijn compact en de druiven zijn middelmatig groot. De wijn heeft een fruitige wijn met tonen van meloen en mandarijn.

Bristaler Muscat:
is een wit ras afkomstig uit Zwitserland en is goed schimmelresistent. De druif loopt middelvroeg uit, de groei is krachtig en mooi recht. De trossen zijn middelgroot en lang, de druiven zijn groot en rond. De wijn is een fijne witte muskaatwijn.

Cabernet Cantor:
is een nieuw blauw ras afkomstig uit Duitsland en is goed resistent tegen de voorkomende schimmels. Een gezonde groeier. De trossen zijn los en middelgroot druiven zijn middelgroot. De wijn is kruidig, mild.

Solaris:
is een wit ras afkomstig uit Duitsland, een moderne witte druif met een hoge resistentie tegen valse meeldauw. De druif loopt als een van de eerste uit en is een sterke rechtop gaande groeier met grote bladeren waardoor in de zomer veel snoeiwerk vergt. Het vroege uitlopen heeft als voordeel dat het een van de vroegste druiven is waar een hoog suikergehalte behaald kan worden(begin/half september). De trossen van de druiven zijn middelgroot met middelgrote druiven. De wijn heeft een exotisch fruitbouquet. De droge wijn doet denken aan Chardonnay.

Souvignon Gris:
is een rood ras afkomstig uit Freiburg Duitsland, een van de nieuwste rassen met een hoge schimmeltolerantie. De druif loopt laat uit. Uit en heeft een ruige rechtop gaande groeiwijze. De druif is vrij laat rijp. De trossen zijn langwerpig en de druiven zijn middelgroot. De wijn heeft een bouquet van tropisch fruit en is soepel en makkelijk drinkbaar.